Achter de schermen: Hans Fokkert

Uitvoerder Hans Fokkert is een man met ervaring. Op zijn 21e startte hij zijn carrière in de bouw en sindsdien heeft hij zowel projecten in beton, staal als hout kunnen afvinken. Net als heel wat landen in Europa.  

“Voordat ik hier startte, heb ik bij een aantal andere bouwbedrijven gewerkt die projecten door heel Europa realiseerden. Zodoende heb ik inderdaad heel wat landen gezien. Hiervoor werkte ik voor een Duitse werkgever, Derix, maar dan wel op projecten in Nederland. Via één van die projecten, HoutWerk in Utrecht, kwam ik in aanraking met Woody Building Concepts. Ik was daar supervisor en werkte nauw samen met het team van Woody Building Concepts. Dat beviel zo goed dat ik uiteindelijk de overstap heb gemaakt.

Hans Fokkert - Medewerker in beeld

Het liefst bouwen in hout

Mijn eerste projecten hier waren een aantal hybride projecten: de montage van een hoofddraagconstructie van betonnen kolommen gecombineerd met houten spanten. Maar als je mij vraagt wat ik het liefst doe, dan is dat toch volledig in hout bouwen. Wat ik zo mooi vind aan houtbouw is dat de fijne afbouw er al in zit. Een gebouw is na de montage eigenlijk al een heel eind klaar. En het is ook een warm materiaal, fijn om mee te werken. Plus dat het ook nog eens heel snel én schoon te monteren is. Je schroeft het zo in elkaar bij wijze van spreken.”

20210903 DHL Dordrecht-78- verkleind

Wat is voor jou het leukste aan uitvoerder zijn?

“Het contact met zoveel verschillende mensen en het regelen. Zorgen dat de boel goed loopt. In mijn vrije tijd vind ik dat ook leuk. Als voorzitter van de feestcommissie bij ons in het dorp help ik mee om jaarlijks een mooi feestweekend organiseren. Daar komt ook heel wat bij kijken. Ook dingen die ik normaal gesproken niet doe. De laatste keer kon de burgemeester er namelijk niet bij zijn om het startschot te geven, dus mocht ik 500 man toespreken. Dat was wel even wennen, maar ook dat is goed gekomen, hoor.”

Lees ook de ervaring van andere collega's