HoutWerk, Utrecht - interieur

Matthijs legt uit:

“Ik kwam hier inderdaad binnen als BREEAM expert. Vanuit mijn vorige werkgever had ik al veel contact met de Bedrijfshuisvesting (waar Woody Building Concepts onderdeel van is). Toen ik op een gegeven moment naar het zuiden verhuisde, heb ik eens een balletje opgegooid en kon ik starten als BREEAM expert. Inmiddels houd ik me bijvoorbeeld ook bezig de ISO 14001 (her-) certificering, de administratie rond FSC- en PEFC-hout, het bepalen van onze duurzame koers en hoe we die vervolgens concreet maken. En natuurlijk spelen er altijd vragen van klanten en uit de organisatie rondom duurzaamheid, bijvoorbeeld over subsidies en te nemen maatregelen.”

Wat was voor jou het meest opvallende BREEAM-project?

“Dat was toch wel Oldenburger|Fritom in Veendam. Een project van Remco Ruimtebouw (ook onderdeel van de Bedrijfshuisvesting) met BREEAM Outstanding certificaat. Iedereen was heel erg betrokken, het project liep als een trein en als kers op de taart werd het project ook nog eens genomineerd voor de European BREEAM awards. Internationale erkenning voor ons werk dus.

Het leuke is dat je al vanaf het schetsontwerp betrokken bent bij zo’n project. Ik kom ook met zo’n beetje alle afdelingen in aanraking; van Planontwikkeling en BIM, tot aan Marketing & Communicatie en de Uitvoering.

We hebben ook een heel open organisatie waar iedereen tijd voor elkaar vrijmaakt als er vragen zijn. Dat draagt enorm bij aan het gevoel dat we het samen doen. Wat me in onze organisatie ook echt opvalt is dat ondernemerschap en lef worden gestimuleerd. Er wordt naar je mening gevraagd en eigen initiatief wordt gewaardeerd.”

Lees ook de ervaring van andere collega's