Audrey Kwee en Johan Cusiel

Wat doe je nu precies als Projectvoorbereider?

Samen met de Projectleider en Uitvoerder zorg ik ervoor dat alles voor een nieuwbouwproject geregeld wordt, zodat ze op de bouwplaats aan de slag kunnen. Offertes opvragen en beoordelen, inkopen, contracten opstellen, BIM modellen controleren. Veel bellen ook met onderaannemers en leveranciers. De Uitvoerder zorgt voor de planning op de bouw, maar aan mij de taak om ervoor te zorgen dat het juiste materiaal op de bouw komt. 

Ben je zelf ook weleens op de bouwplaatsen te vinden?

Zeker, dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk. Over het algemeen werk ik één dag per week op de bouwplaats. In de bouwkeet dan hè, de montage laat ik uiteraard aan de professionals over. Toen ik hier net werkte heb ik wel een dag meegeholpen in de montage, al stond ik meer in de weg volgens mij. Dat is trouwens vaste prik voor iedere nieuwe medewerker. Een goed initiatief vind ik, want je ziet zo meteen in de praktijk hoe onze bouwwijze is en je leert ook je collega’s buiten kennen. 

Als ik op de bouw ben maak ik ook standaard een rondje over de bouwplaats. Even kletsen met collega’s, horen hoe de bouw vordert en wat we bij een volgend project eventueel anders kunnen doen. Heel leerzaam en er hangt altijd een gezellige sfeer. 

Lees ook de ervaring van andere collega's