Modulair bouwen in hout

We bouwen modulair en circulair. Met CLT (Cross Laminated Timber) elementen en modules creëren we flexibele gebouwen. Met Woody Office realiseren we slimme kantoorgebouwen die gebaseerd zijn op het welzijn van de gebruikers. Woody Logistics staat voor innovatieve logistieke panden die bijdragen aan de verduurzaming van de logistieke sector. Met Woody Workspace combineren we best of both worlds. Een gezond en sfeervol kantoor met daarbij een bedrijfshal geschikt voor productie, opslag, distributie of showroom.

Hout zorgt voor een omgeving die inspireert. Een gezonde plek waar mensen zich prettig voelen. Voor organisaties bewijst zich dit in een hogere arbeidsproductiviteit en gezondheid van de medewerkers.

BBIE_20210319_Cro_158

Hybride bouw

In sommige gevallen kiezen we echter (nog) niet voor volledige houtbouw, maar voor een hybride constructie. Hierbij combineren we betonnen kolommen met houten liggers. Binnen dit concept hebben we al verschillende projecten gerealiseerd.

Om de hybride constructie nog verder te verduurzamen, werken we samen met New Horizon (onderdeel van het Cluster Urban Mining van JAJO). New Horizon sloopt geen gebouwen, maar ‘oogst’ ze. De materialen die dat oplevert, vinden hun weg naar recycling of – nog beter – upcycling. New Horizon levert bijvoorbeeld echt circulair beton. Gecombineerd met ons houtbouwconcept kunnen we op die manier een volledig circulair distributiecentrum realiseren.