Geplaatst op 14 september 2020

Campus Werkspoor in Utrecht wordt uitgebreid met HoutWerk, een modern en eigentijds gebouw, volledig opgebouwd uit hout. Woody Building Concepts neemt de bouw voor haar rekening in opdracht van ontwikkelaar Lingotto. Op donderdag 10 september vond de officiële start van de bouw plaats. Die werd feestelijk gevierd met het planten van een aantal symbolische bomen in de toekomstige tuin.

Bob Jansen, Managing partner Lingotto, verrichtte de officiële handeling en bedankte tijdens zijn speech alle betrokkenen voor de prettige samenwerking in het voortraject. Ook wenste hij Woody Building Concepts veel succes met de bouw van dit innovatieve en duurzame project.

Innovatief houtbouwconcept

Woody Building Concepts is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van houten bedrijfspanden en kantoren. Het bedrijf is onderdeel van JAJO. Bij de start van de bouw was dan ook Ivo van der Mark, CEO JAJO, aanwezig: “Er worden in Nederland al veel houten woningen en chalets gebouwd, maar in de kantoor- en utiliteitsbouw is dit nog in opkomst. Wij willen dit versnellen, want ons houtbouwconcept biedt ondernemers veel voordelen. Hout is een natuurlijk product met een warme en sfeervolle uitstraling. Het is uitermate duurzaam en sluit goed aan op de gedachte omtrent circulair bouwen. Met onze geprefabriceerde houten elementen kunnen wij een enorme diversiteit aan karakteristieke gebouwen realiseren.”

Over HoutWerk

De constructie van Houtwerk wordt volledig opgebouwd uit hout. Voor de gevel en afwerking wordt deels gebruik gemaakt van circulaire materialen door afvalstromen van andere bouwplaatsen te benutten. Bovendien is HoutWerk door de bouwmethode demontabel en zijn zowel het hout als de andere materialen eenvoudig te hergebruiken na de levensduur.

De duurzame klimaatinstallatie is all-electric waarbij de stroom mede wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval en kent daardoor een laag energieverbruik.

HoutWerk is ontworpen door m.architects en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Meer informatie

https://campuswerkspoor.nl/houtwerk/
https://lingotto.nl/
https://www.m-architects.nl/