Geplaatst op 07 juli 2021

We nemen weer een mooie stap in de richting van een circulaire bouweconomie. Voor sommige projecten kiezen we op dit moment namelijk (nog) niet voor volledige houtbouw. Bijvoorbeeld bij grote logistieke centra. Daar passen we vaak gelamineerd houten liggers toe gecombineerd met betonnen kolommen.

CO2 emissie

De betonproductie is echter verantwoordelijk voor 9% van de totale CO2 emissie ter wereld. Met de toepassing van circulair beton van Urban Mining Concrete besparen we (minimaal tot) 63% op de CO2 uitstoot en realiseren we dus een veel lagere milieu-impact dan de gangbare betontoepassingen zoals we die in Nederland kennen.

Samenwerking

De introductie van zo’n nieuw bouwmateriaal vraagt om samenwerking. Die gaan we onder andere aan met Preco door de toepassing van Urban Mining Concrete bij de productie van die bewuste kolommen van prefab beton en met Van Berlo voor betonnen vloeren. Gecombineerd met ons houtbouwconcept komt een volledig circulair distributiecentrum op die manier binnen handbereik. In de tweede helft van dit jaar starten we met een pilotproject.