Bedrijfshal Van Winkelen papierrecycling

Van-Winkelen

Project specificaties

Soort gebouw Hybride

Locatie Zoetermeer

Oppervlakte 2.400 m²

Status Opgeleverd

Heropbouw

Twee bedrijfspanden van Van Winkelen papierrecycling werden door een brand getroffen. Het stalen pand werd onherstelbaar beschadigd en ook het naastgelegen betonnen pand liep hierbij brandschade op.

Woody Building Concepts kreeg samen met zusteronderneming Hercuton kreeg opdracht voor de heropbouw. Behalve de herstelwerkzaamheden aan het bestaande pand hebben we ook een compleet nieuwe bedrijfshal gerealiseerd.

Beton en hout

Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 2.400 m² en is volledig in beton opgetrokken met gelamineerd houten liggers. Beton is uiteraard zeer brandwerend, maar ook bouwelementen uit hout houden zich in geval van brand goed. Er vormt zich namelijk een laag van houtskool, die zeer slecht warmte geleidt en daardoor de kern van de dwarsdoorsnede beschermt.

Brandpreventie

Aangezien de bedrijfshal bestemd is voor papierrecycling en archiefvernietiging is brandpreventie een belangrijk aandachtspunt. Niet voor niets is Provily Engineering betrokken bij het project. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp van stationaire brandbeveiliging installaties.

Job KuijpersCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Woody Building Concepts voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

06 - 82 06 05 18