E-commerce sorteercentrum DHL, Zaltbommel

ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL
ZALTBOMMEL - DHL

Project specificaties

Soort gebouw Hybride

Locatie Zaltbommel

Oppervlakte 30.000 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Excellent

Turn-key nieuwbouw sorteercentrum

Het nieuwe all-electric sorteercentrum van DHL op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel is turn-key gebouwd door zusteronderneming Hercuton. Het betreft het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland en het grootste sorteercentrum van de Benelux dat volledig gasloos (all-electric) is. Het pand heeft het duurzaamheidslabel BREEAM-Excellent.

Het pand heeft een constructie van kolommen van prefab beton met gelamineerd houten liggers. DHL heeft bewust gekozen voor vestiging op een duurzaam bedrijventerrein omdat dit aansluit bij zijn ambitieuze milieudoelstellingen. Het gebouw is uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.

Turn-key

Het betreft een turn-key project en het ontwerp is afkomstig van Denc uit Bussum. Jones Lang LaSalle B.V. heeft bemiddeld tussen de betrokkenen. Het volledige vergunningstraject is getoetst door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS). Zowel de gemeente als de buren hebben alle medewerking verleend bij de totstandkoming van deze nieuwbouw.

Half miljoen pakketten

De nieuwbouw is gerealiseerd op bedrijventerrein “De Wildeman” in Zaltbommel op een perceel van 90.000 m². Het sorteercentrum dient als een van de centrale hubs. Dagelijks kunnen in Zaltbommel een half miljoen pakketten worden verwerkt. Er zullen dagelijks rond de 200 medewerkers betrokken zijn bij het proces van aan-, afvoer en bezorging van pakketten. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen.

Job KuijpersCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Woody Building Concepts voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

06 - 82 06 05 18