HoutWerk II, Campus Werkspoor Utrecht

HoutWerk II op Campus Werkspoor
HoutWerk II op Campus Werkspoor

Project specificaties

Soort gebouw Volledig houtbouw

Locatie Utrecht

Oppervlakte 3.400 m²

Status In voorbereiding

Nieuwbouw HoutWerk II op Campus Werkspoor

Nog geen twee jaar na de oplevering van HoutWerk gaan Campus Werkspoor en Woody opnieuw met elkaar in zee voor de nieuwbouw van een volledig houten werkgebouw. Campus Werkspoor is een gebiedsontwikkeling van Lingotto, 3T Vastgoed en Evoke. 

HoutWerk II (ca. 3.400 m2) heeft een ander ontwerp en identiteit dan zijn voorganger. Toch hebben de gebouwen – behalve de naam – ook veel gemeen. Beiden hebben een houtconstructie bestaande uit kolommen en liggers van glulam (gelamineerd hout) en vloeren van CLT (cross laminated timber = kruislaaghout). HoutWerk II is ontworpen als bedrijfsverzamelgebouw. De flexibele indeling die destijds bij HoutWerk is toegepast, was de blauwdruk voor het nieuwe project.

Het ontwerp is van m. architects en buro werda met constructief advies door Adviesbureau Lüning. Woody Building Concepts realiseert het project turn-key waarbij de installaties door Lingotto in opdracht zijn gegeven bij Technisch Installatie Buro Van Dort en Verweij Elektrotechniek. De oplevering vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2024.

Job KuijpersCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Woody Building Concepts voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

06 - 82 06 05 18


In de pers