Loftkantoren Werkgebouw, Amsterdam

1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM
1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM
Imagewharf CF075752 LR (2)
1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM
1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM
1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM

Project specificaties

Soort gebouw Hybride

Locatie Amsterdam

Oppervlakte 19.310 m²

Status Opgeleverd

Turn-key nieuwbouw loft kantoren

Zusteronderneming Hercuton heeft in opdracht van Imagewharf B.V. drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Houthavens in Amsterdam gerealiseerd. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen zijn conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout. Woody Building Concepts droeg bij aan de houten delen.

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed en omvat 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Deze urban community is gebouwd op beleving en inspiratie. Ideeën, ambachten en diensten komen samen in deze stads-oase.

Flexibel in gebruik

Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices. De afmetingen variëren van offices van 90 m² tot een gehele vloer van 1.600 m² en ambachts- en atelierruimtes van 100 tot 500 m². Het bevat voldoende (overdekte) parkeergelegenheid voor auto en fiets. Huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s.

Het Werkgebouw

Het ontwerp van het Studiogebouw en het Werkgebouw is afkomstig van Affaire d’Architecture. Het Werkgebouw heeft een sokkel in prefab beton. De bovenzijde van het Werkgebouw bestaat uit twee houten en twee stalen panden die door loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Op de houten gebouwen zijn sedumdaken aangelegd.

Betrokken partijen

De opdrachtgever van dit project is Imagewharf B.V. Het betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam. Felixx Landscape Architects & Planners tekende het landschap. Hiensch Engineering B.V. was als installatie adviseur bij het project betrokken. Als hoofdaannemer hebben Hercuton en Woody Building Concepts zorggedragen voor de complete realisatie.

Nominaties

Project Imagewharf is genomineerd voor het BNA Beste Gebouw 2019, voor de Steden in Beweging (STIB) Award 2019 én voor de ARC19 Development Award.

Job KuijpersCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Woody Building Concepts voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

06 - 82 06 05 18